Set Primary menu by going to Appearance > Menus

PT joka ei huolehdi kehostaan

Olen treenannut kuntosalilla ensimmäisen kerran yläasteella jolloin pieni kipinä touhua kohtaan syttyi. Hankin yhdessä äitini kanssa kuntosalikortin ja keskityin kuntosalin sijasta enemmän ryhmäliikuntaan, jota silloisella salillani oli paljon tarjolla. Ammattikoluaikoina aloin pikkuhiljaa innostua enemmän salitreenistä, vuosien aikana on tullut opittua paljon treenistä ja ravinnosta. Jokin on kuitenkin päässyt unohtumaan käytännössä, näiden vuosien aikana olen nimittäin käynyt hierojalla yhden ainoan kerran, silloinkin oikeastaan pienestä pakosta.

Olen aina ollut kova painottamaan muille kehonhuollon tärkeyttä, niin aiemmin PT:nä asiakkailleni ja kavereilleni joiden kanssa on tullut treenattua. Itselläni kehonhuolto on ollut aika kausittaista, välillä ryhdistäydyn ja innostun, sitten se taas pikkuhiljaa unohtuu..

Viikottaisten treenieni määrä on keväästä saakka vaivihkaa laskenut, lähiaikoina olen parhaina viikkoina saanut 3-4 salitreeniä kasaan, mutta usein määrä on jäänyt kahteen. Vielä vuositakaperin harmitti kun viikon viisi salitreeniä oli tehtynä, vielä olisi saanut kropasta enemmänkin treenejä salinpuolella irti, syksy ja talvi menivät treenien osalta kivasti. Kevään jälkeen on vihoitellut milloin olkapää, polvi tai kyynärpää. Jatkuvasti on saanut jaksotella treenejä sen mukaan mikä milloinkin vihoittelee ja tällä hetkellä kyynärpää on sen verran arka että autolla ajaminen tekee kipeää.

niket

Hankin kuitenkin uudet kengät. Aik vi*un tyylikkäät vaikka ite sanonkin

Viime torstaina juttelin personal trainerina työskentelevän ystäväni kanssa, hän mainitsi myös laiminlyöneensä kehonhuoltoa ja suuntaavansa seuraavana päivänä fyssarille. Niin kuinka sitä tosiaan aina toitottaa muille ja sitten itse unohtaa toteuttaa. Hänen suosituksestaan varasin fyssarin itsekkin jo seuraavalle päivälle, nyt ensimmäisen 45 min käynnin jälkeen on ainakin todettu että hermot ovat vasemmassa kädessäni aikamoisen kovassa puristuksessa, rydissä on myös arvatenkin parannettavaa olkapäiden eteen työntymisen vuoksi. Hinku olisi kova treenaamaan mutta tällä kädellä ei tehdä kuin fysioterapeutin antamat jumpat ohjeita noudattaen, perjantaina sitten taas uusi aika.

Tottakai sitä on aina tiedostanut lihashuollon laiminlyönnin olevan kehityksen tiellä, mutta niin sitä vaan menee viikosta toiseen oikoen venyttelyt, keppijumpat , hieronnat ja putkirullailut minimiin. Ehkäpä tästä taas kantapään kautta opitaan pitämään se lihashuolto oikeasti osana pakettia.

No Comments

Leave a Comment