Set Primary menu by going to Appearance > Menus

Terveellisen Ruokavalion ABC

Oon tässä viimeisen kuukauden aikana pohtinut enemmänkin noita mun ruokailuja. Pitkään oon popsinut kaikkia juttuja aika vapaamielisesti, todennäköisesti hieman liiankin vapaasti. Kiloja ei onneksi ole pahemmin kertynyt, siitä olen pitänyt huolen, mutta esimerkiksi sairasteluja on ollut enemmän kuin monilla terveellisesti elävillä kavereillani. Uskonkin yhä vakaammin, että terveellinen ruokavalio on avain myöskin muuten terveeseen kehoon.

Tämän takia olenkin aloittanut ruokavalion muutoksen. En halua mitään erikoisia kikkoja, outoja konsteja tai muita dieettejä, vaan tahdon luoda sellaisen terveellisen pohjan, jonka avulla pystyn sitten saamaan kehoni voimaan hyvin ja toimimaan paremmin. Jos muutaman kilon samalla laihtuisin, niin se olisi lähinnä plussaa. En todellakaan ole mikään ruokavalio expertti, joten käännyin aivan aluksi googlen apuun kun aloin etsiä ideoita tälläisen ruokavalion muodostamiseen.

Kauhean monet tollaiset ruokasivustot ja laihdutussivustot puhuu vaan just tollaisista erikoisista kikoista, joiden avulla kilojen pitäisi jotenkin kummasti kuin sulaa pois. En kuitenkaan todellakaan edes tahdo yrittää mitään tollaisia, joten ei ole ollut ihan helppoa löytää sellaisia ohjeita joita juuri etsin. Ehkäpä parhaiten löytyi sitten sellaisella hakusanalla kuin fitness ruokavalio, joka ilmeisesti vastaa suunnilleen sitä mitä etsinkin.

Pari ekaa linkkiä tolla fitness ruokavaliollakin oli ihan täyttä roskaa, mutta toi dieetit.com sivuston artikkeli vaikutti kyllä tosi hyvältä pohjalta. Otin sieltä ton valmiin ruokalistankin, joka oli yllättävän hyvä tollaiseksi ilmaiseksi ohjeeksi. Se oli sellainen niinkuin valmis ruokalista, jonka pystyi vaan printtaa ja ottaa sitten kauppaan. Ei siinä mitään reseptejä ollut, mutta listattuna paljon eri terveellisiä ruoka-aineksia joita sitten voi kaupasta etsiä. Kiva tolleen ainakin tässä alussa, kun tietää jotenkin mitä etsiä.

terveellinen ruokavalio

Tervetuloa lehtikaali!

Ton artikkelin lisäksi oon tietenkin jutustellut noiden kavereiden kanssa, ja kysellyt heiltä neuvoja. Sinällään hauska, että osa heistä on tosi tietoisia mikä on hyvästä ja mikä pahasta, mutta sitten toiset taas ei tiedä mitään. He vaan syövät niin terveellisesti, koska ovat siihen tottuneet joko jo vanhempiensa luona tai sitten rakastettunsa opeissa.

Oon saanut kyllä hyviä neuvoja heiltäkin, ja varmistusta että ton artikkelin ideat on ihan päteviä. Ekana tavoitteenani on ollut ostaa enemmän vihanneksia ja kasviksia. En todellakaan ole näitä pahemmin ennen syönyt, joka on iso miinus ja ehkäpä jopa se suurin virheeni jota olen tehnyt. Nyt olenkin ekaa kertaa elämässäsni kalunnut noita kauppojen hevi-osastoja, ja katsellut mitä sieltä löytyy. Kun on jotain uutta ja ihmeellistä, olen sitä sitten googlaillut.

Eräs kaverini antoi minulle myöskin vanhan blenderinsä, ja olen hiljalleen aloittanut sillä survomaan kasviksia ja hedelmiä erilaisiksi vihersmoothieksi. Aluksi niistä tuli ihan hirveän makuisia, mutta sittemmin olen älynnyt jo hieman miten niistä saadaan ihan kivan makuisia ilman hirveää sokerin käyttöä. Sokerillahan se olisi helppoa, mutta yritän syödä sitäkin nyt niin vähän kuin vain mahdollista.

Tommonen smoothie on yllättävän täyttävää, ja oonkin erityisesti viikonloppuisin korvannut yhden välipalan iltapäivällä aina tollaisella. Tosi paljon terveellisempää kuin jonkin munkin popsiminen tai yms. Alun jälkeen noi ei ees maistu enään mitenkään pahalta tai mitään.

karkki

Hyvästi karkit!

No tällästä muutosta siis mulla meneillään. Iso muutos vanhaan, mutta kaippa se oli jo aikakin parantaa vähän näitä huonoja ruokailutapoja.

Mites teillä arvon lukijat, otteko te kuinka tarkkoina sen ruoan suhteen, vai mätättekö menemään vielä aika vapaasti kaikkea hyvää ja herkullista? Ois kiva kuulla teidänkin kommentteja asian suhteen, ja jos jotain vinkkejä löytyy niin antaa palaa vaan!

No Comments

Leave a Comment