Set Primary menu by going to Appearance > Menus

L-arginiinilla verisuonet kuntoon

Tiesittekö, että l-arginiini on ehkä eräs tärkeimmistä ihmisten tarvitsemista aminohapoista. No okei, virallisesti se on ei-välttämätön aminohappo, sillä ihminen elää kyllä ilmankin sitä, ja keho pystyy sitä jonkin verran muodostamaan. Kuitenkin jos oikeesti tahtoo olla tosi terve ja elää pitkään, ei arginiinin merkitystä todellakaan kannata väheksyä.

L-arginiini on siis aminohappo, joka vaikuttaa parantavan erityisesti ihmisten verisuonten toimintaa ja kuntoa. Kun syö arginiinia tarpeeksi, kasvaa verisuonten tilavuus jonkin verran, joka samalla parantaa sitten verenkulkua. Jos sinulla on esim. verenpaineongelmia, tai sydänvaivat kulkevat suvussasi, kannattaa ehdottomasti ainakin harkita l-arginiini lisäravinteen ostamista.

Voin ite kertoa, että meidän suvussa on tosi iso ongelma nuo erilaiset sydänsairaudet, ja moni mun isovanhemmista ja heidän ikäisistään onkin lopulta näihin kuukahtanut. Pelkään kanssa ihan sikana, että se joskus iskee myöskin muhun. Sen takia oon nyt noin puoli vuotta syönyt tota l-arginiinia lisäravinteen muodossa lähes joka päivä, siis aina kun vaan muistan sen ottaa. Onneksi tää pelko on niin suuri, että ei mulla juuri ole vaikeuksia muistaa tuota lisäriä syödä.

Tästä nyt ei oikein voi tietenkään sanoa näin fiiliksen puolesta että vaikuttaako toi arginiini mitenkään, mutta uskon kyllä vakaasti sen toimivan. Tuolta artikkelista jos katsoo, niin on sillä tosi vahvat tieteelliset näytöt, että ei se ainakaan mitää huuhaata ole. Eri asia on sitten tietty, että kuinka suuri toi sen vaikutus loppupeleissä oikein on?

Kuitenkin, jos teitä pelottaa sydänongelmat yhtään niin paljon kuin mua, niin saa ton syönnillä ainakin mielenrauhaa jos ei muuta 😀 Tuntuu ainakin että tekee asialle jotakin, eikä vaan jää laakereille makoilemaan. Ehkä jo se, että se laskee ton aiheuttamaa stressiä alkaa suojata mua sydäriltä, ja sen takia sitten elänkin super pitkään! Siinä olisi melkoinen vaikutus, aine ei toimisi, mutta laskisi stressiä niin paljon että kuitenkin toimisi xD

Nyt on muuten ollut kivaa salilla, kun on nää aika hiljaiset ajat ennen vuodenvaihteen ryntäystä. Kiva vedellä laitteilla ja painoilla, kun ei tarvii pahemmin jonotella vaikka menisi vähän kiireisempään aikaankin. Tätä kaipaa sitten tosi paljon kun toi uusi ryntäys taas tammikuussa alkaa. Yök, sitä odotellessa.

l-arginiini

Nappasin tälläsen kuvan, ku oli sali yksi päivä ihan tyhjä. Sori jos tuli vähän liikaa fiilisteltyä filttereiden kanssa 😀

Muuten lisäravinne puolella oon siis tota arginiinia syönyt, sitten on kreatiinia ja jonkin verran myöskin kokeillut magnesiumia. Niistäkin oli ihan hyvät artikkelit tuolla lisaravinnetieto.com sivustolla, jos haluutte lukea. Kreatiini ainkin on tosi hyvä, mutta en oo ihan varma tarviinko oikeesti tuota magnesiumia kun syön kuitenkin niin paljon kasviksia ja hedelmiä yms. No oon ottanut pienen määrän sitä nyt kuitenkin ihan varuilta, ei siitä tolla määrällä nyt haittaakaan oo ja ei juuri maksakkaan paljon mitään tommonen pikku annos päivässä.

Hyviä treenejä vaan kaikille. Ensi kesänä ollaan sitten niin kovassa kunnossa että kyllä päät kääntyy kun kadulla vedetään vähissä vaatteeissa. Kunnon fitness mimmejä!!!

No Comments

Leave a Comment